Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 14:19 - КАДАФИ ХАРАКТЕРИЗИРА СИТУАЦИЯТА В ЛИБИЯ КАТО ФАРС И ПРИЗОВАВА НАРОДА ДА НЕ ВЯРВА В СМЯНАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1084 Коментари: 0 Гласове:
1



imageЛибийстият лидер Муамар Кадафи охарактеризира сегашната ситуация в Либия като фарс и във връзка с това призова народа да не вярва в смяната на правителството, наложено от т.н. Национален преходен съвет.

„Това, което става в Либия е фарс, възможен само благодарение на въздушните бомбардировки на Организацията на североатлантичес- кия договор (НАТО), което не може да продължава вечно”, – каза Кадафи в речта си, звукозапис на която разпространи сирийския канал „Арраи”; за което съобщи агенция Франс Прес.

Кадафи също е призовал либийците да не вярват, „че правителството е съборено и че ще го сменят с друго подпомогнато от въздушните и морските бомбардировки”, – се казва в съобщението на агенция Телесур.

Полковникът, местонахождението на който е неизвестно вече няколко седмици предупреждава, че е трудно „да се свали правителството, което представлява милионите либийци”.

„Всички либийски племена показаха на НАТО, че никой не представлява либийския народ” – подчерта Кадафи, пояснявайки, че „единствената легитимна власт – е властта на народа, властта на народните комитети; всяка друга е недействителна и нелегитимна” се казва в съобщението.

Освен това, той подчерта, че „ либийската политическа система се осланя на властта на народа, затова тя е невъзможно да бъде унищожена”.

Той напомни, че  не осъществява властта „още от 1977 година”, когато е „предоставил властта на народа, ознаменувайки по този начин създаването на Джамахирията (Република на Масите)”.

За това, „да се говори, че е паднало правителството на Кадафи е смехотворно” – твърди лидерът, повтаряйки, че предоставянето на властта на народа е извършено „пред очите на целия свят” – резюмира Телесур.

„Няма легитимност, освен легитимността на народа. Няма легитимност, освен легитимността на народните комитети, в които за членове са включени всички либийци, мъже и жени” – добави той.

Източник




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив