Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2011 14:02 - НЕПОНОСИМАТА ПОЗИЦИЯ НА ИМПЕРИЯТА
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Никой не може да гарантира,

че империята в своята агония

няма да повлече човека

към катастрофа.

Както е известно, докато съществува живот, свещен дълг на всеки човек – е да бъде оптимист. От етична гледна точка друго поведение би било недопустимо. Помня добре, как веднъж, около преди 20 години, казах, че съществува вид намиращ се под заплаха от унищожение и този вид – е човека.

Аз не мога да не спомена с цялата си откровеност за тази истина, изказана пред отбрана група буржоазни управници, подмазващи се на империята, като немецът Хелмут Кол – огромна охранена студена скала – и други такива, припяващи на Буш-баща, по-малко мрачен и отчужден, отколкото неговия син Джордж У. Буш – истина, която ми се струва много реална днес.

Включвайки телевизорът около 12,15 часа през деня, защото някой ми каза, че Барак Обама ще прочете обявената си реч за външната политика, аз внимателно изслушах неговите думи.

Не зная защо, но незвисимо, че всекидневно изслушвам гори от тъжните телеграми и съобщения, никъде не се споменаваше, че той ще говори в този час. Потвърждавам пред читателите, че всеки ден от всевъзможните драматични истини и факти аз чета, слушам и виждам кадри с много глупости и измишльотини. Но този случай беше специален с нещо. Какво може да каже този тип в такъв час на света, страдащ под гнета на имперските престъпления, масовите убийства и безпилотните самолети, хвърлящи смъртоносни бомби, каквито дори Обама не можа да си представи, когато беше студент в Харвард, решаващи сега понякога въпроса за живота и смъртта?

Никой разбирасе не предполага, че Обама е стопанин на ситуацията, той само произнася няколко важни думи, които старата система при нейното зараждане задължава „конституционния президент” на Съединените Щати. Сега, една година от Декларацията за независимост 234, Пентагона и ЦРУ държат в ръцете си главните иструменти създадени от имперската власт: технологията, способна да унищожи човешкия род за няколко минути, и средствата за проникване във вътрешността на тези обществени системи, като ги лъжат безсрамно, манипулират ги толкова колкото е необходимо, смятайки, че властта на империята е безгранична. Те вярват, че могат да управляват послушния свят и в бъдеще.

Абсурдната идея, върху която те изграждат утрешния свят – „царството на свободата, справедливостта, равните възможности и правата на човека”, всъщност довежда до бедност, липса на елементарни услуги в сферата на образованието и здравеопазването, заетостта и което е още по-лошо: невъзможността да удволетвори такива жизнени потребности като хранене, питейна вода и покрив над главата и много други.

Любопитно ми е, може ли някой да попита, какво ще се случи с 10-те хиляди убити на година в следствие на насилие, причинено от наркотиците, основно в Мексико, към която можем да прибавим страните от Централна Америка и някои пренаселени страни на юг от континента?

Аз изобщо не желая да обиждам тези народи, моята цел – е само да покажа, какво се случва с другите всекидневно.

Но един въпрос трябва да зададем незабавно:  какво ще се случи в Испания, където масите протестират в главните градове на страната, понеже около 40% млади хора нямат работа, а това е само една от причините за демонстрациите на този боеспособен народ? Може би тази страна сега ще бъде бомбардирана от самолетите на НАТО?

Но до сега, 16,12 часа, не е публикувана прословутата официална версия от изказването на Обама на испански език.

Надявам се, че ще ми простите тези импровизирани „Размисли”.

Аз имам друга работа.

Фидел Кастро Рус

Източник


Тагове:   Фидел Кастро,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив