Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2011 14:05 - ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ НА ЛИТВА!
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
0



image Литовските власти предприеха безпрецедентна атака, срещу Социалистическият Народен Фронт, привличайки към съдебна отговорност председателя му Алгирдас Палецкис, обвинявайки го публично за одобряване на „престъпленията на СССР” против Литовската Република и нейните граждани през 1991 г., за „отричане на престъпленията и тяхното грубо омаловажаване”.

А.Палецкис се обвинява само за това, че повторил декларацията, направена от бившият министър на отбраната на Литва, който публично призна, че литовската страна е планирала жертвите, за да дискредитира СССР през 1991 г.

Различни заинтересовани групи, свързани с международните и със сенчестите центрове в СССР, изразходваха големи суми за разрушаването на социалистическата система в Съветския съюз. Те бяха готови да убиват без да се колебаят, за да постигнат целите си, като това стана очевидно при събитията в Литва.

Този съдебен акт представлява политическо преследване на социалистическите сили в Литва, които се борят против капиталистическата експлоатация и които се осмеляват да говорят истината за кървавите корени на днешния управляващ режим.

Българските комунисти настояват, да се снемат всички обвинения срещу др. Палецкис и да се прекрати това позорно дело.

ЦК на БКП

Източник





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив