Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2012 22:05 - ПРЕЗИДЕНТЪТ БАШШАР АЛ-АСАД ДЪРЖА РЕЧ ПРЕД ДЕПУТАТИТЕ ОТ НАРОДНИЯ СЪВЕТ
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1440 Коментари: 0 Гласове:
1



Президентът Башшар Ал-Асад говори пред депутатите от Народния съвет.

Той заяви, че днешните събития в страната изискват от всички твърдост и отговорност в разрешаването на вътрешните проблеми.

Президентът почете паметта на загиналите мирни граждани и военнослужещи, потвърждавайки, че тяхните жертви не са били напразни. Той добави, че успешното изпълнение на задълженията на парламентаристите е невъзможно без диалог, градивност и контакт с гражданите.

Президентът потвърди необходимостта за сътрудничество между законодателната и изпълнителната власт. „Благогарение на реформите ние можахме да устоим на многото враждебни провокации, както регионални, така и международни. Нашият народ е в правото си да иска от нас победа в тази патриотична борба”, – каза той.

Президентът потвърди, че проведените своевременно парламентарни избори нанесоха удар по тези страни, които планираха да разкъсат Сирия и да я върнат десетилетия назад.

Той заяви, че след толкова години от началото на събитията в страната проблемът се изясни и много маски бяха снети: колониализмът си остана колониализъм, сменил си е само лицето, а регионалните играчи, свързани със Запада, се разобличиха сами.

Президентът каза: „Ходът на събитията и кръвопролитията в страната потвърдиха, че ние сме длъжни да се опрем на съзнателния народ и да се учим от него, понеже от самото начало на събитията той успя да разобличи заговора и да му противостои”.

Той отбеляза, че политическият процес се движи напред, но едновременно расте и равнището на насилието, но би било грешка да се смесва политическия процес с терора, понеже това би означавало да бъде оправдан. Ако се разделим с тези понятия, то изход от кризата ще бъде намерен.

Ал-Асад заяви: „Ние се противопоставяме на тази война, а не само на вътрешния проблем. Тези, които призоваваха за бойкот на изборите, тези същите призоваваха да се игнорира мнението на народа, а всеки политически процес без подкрепата на народа няма никакъв смисъл”.

Вратите на Сирия са отворени пред всички които искат истински реформи и честен диалог, подчерта той. „Ние сме готови за участието на всеки сириец в процеса за движение към прогрес. Сирия ще преодолее този труден етап, защото за всички нейни синове, независимо от техните политически възгледи и разногласия, най-главното за тях си остава службата към Родината”, – каза президента.

Президентът Ал-Асад потвърди, че националната сигурност си остава червената граница която на никой не е позволено да пресича. Няма оправдание за терорът, под каквито и лозунги да се извършва той, и прошка може да има за този, който се откаже от него. Той подчерта, че различията на възгледите обогатяват, но разногласия по отношението към Родината означава нейното разрушаване. Президентът поясни, че не става дума за заговорниците вътре или вън от страната, а за тези, които обичат Родината си, но несъзнателно са станали съучастници за разпространяването на хаос. Хаосът, по неговите думи, поражда само хаос, нищо не създава, а само разрушава.

Президентът Ал-Асад отбеляза, че проблема не е в реформите и демокрацията, а в опитите  да се уравновеси държавата и да се промени нейната позиция в подкрепа на силите за съпротива и права на арабите.

Президентът подчерта, че някои се придържат към политически неутралитет, но неутралитет по отношение на Родината е неприемлив. Когато въпросът засяга Родината, то гражданинът е длъжен да я защитава.

Президентът заяви, че никой не се е жертвувал за Сирия така, както нейните Въоръжени сили, че това би било невъзможно без възпитание в дух на патриотизъм. Но някои използваха отделни грешки на представителите на Въоръжените сили за да спекулират, опитвайки се да ги представят като позиция на цялата армия. Той напомни за славната история на Въоръжените сили на САР, за нейната роля в строителството на държавата и за защита на Родината. Президента подчерта, че този символ на честа и националното единство трябва да си остане неприкосновен.

От името на сирийският народ президента Ал-Асад приветствува всички военослужещи, които са готови да дадат живота си за Родината, добавяйки, че кризата – това е война на външните сили, която се води с помоща на вътрешни агенти, и за това всеки патриот е длъжен да защити страната си. Не трябва да се допусне да се разруши Сирия от самите сирийци.

„Ние сме длъжни да работим съвместно за благото на хората, да се стремим към постигане на социална справедливост, равни възможности и изпълнение на основните потребности на гражданите”, – каза той.

Президентът Ал-Асад заяви: „На страните, които ни изпращат смърт и разрушения, ние искаме да представим цивилизования образ по пътя към свободата, за да могат техните народи да вземат участие в управлението на техните държави, където досега на управниците принадлежи и земята и хората”.

„Ние няма да позволим на тероррът да сломи волята на нашия народ. Сирия ще остане единна, твърда и съпротивляваща се, и ще излезе от кризата още по-силна, от колкото е била. Нашият главен компас е суверинитетът, независимостта, самостоятелността на националните решения и достойнство на гражданите. Ние трябва да помним, че човекът си отива, а народа остава, длъжностите се променят, но Родината е вечна” – приключи президента.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив