Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 23:06 - КОМЕНТАР НА ЦЕНТРАЛНАТА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ НА КОРЕЯ
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 3310 Коментари: 0 Гласове:
3



Напоследък определени сили умишлено разпространяват слухове, че КНДР помага на Иран в разработката на ядрено оръжие.

Неотдавна подстрекаван от САЩ и Запада МАГАТЕ изложи т.н. версия за „ядрено сътрудничество” между КНДР и Иран, след което тези враждебни сили разпространяват съвършено изопачени, фалшифицирани материали с цел да се придаде правдивост на тази версия.

Те привеждат отдавна отхвърлени от международната общност банални, отречени факти, и освен това, нелепо е да се твърди, че „стотици северокорейски специалисти, взели участие в разработването на ядрено оръжие и балистически ракети, на смени пристигат в Иран чрез трети страни и оказват техническа помощ”.

Няма нищо ново в това, че враждебните сили начело със САЩ се заяждат с мирните ядрени дейности и сътрудничества в тези области между страните, които не им харесват.

Целта за разпространяването на слухове за несъществуващо „ядрено сътрудничество” на КНДР от тези сили чрез яростната кампания, която набира сила напоследък е да превърнат КНДР в „ядрен обвиняем”.

Слуховете за „ядреното сътрудничество” е част от баналните трикове за оклеветяване и заблуждаване на общественото мнение, които целят да се окаже натиск върху нашата Република. В това няма никаква истина.

По повод разпространяваното подозрение от Запада за ядрено „сътрудничество”с КНДР самите ирански дипломати твърдят, че „Иран със собствени сили е създал ядрени обекти, и затова не им е необходима чужда помощ”, и че „иранската ядрена програма се извършва само за мирни цели”.

Независимо от това, враждебните сили упорито тръбят за версията на „сътрудничество” от страна на КНДР. Това е проява на нечиста престъпна умисъл, която цели да оправдае санкциите срещу КНДР и да обяви студена война на Корейския полуостров срещу атмосферата на диалог.

На думи те говорят, че искат мир и стабилност на Корейския полуостров и в региона на Северо-Източна Азия, но, в същност, вървят срещу диалога и успокоение на напрегнатата ситуация.

Всички домогвания с помощта на фалшификации и клевети да очернят лицето на КНДР винаги са обречени на провал.

Интригантите трябва незабавно да прекратят подобни глупави игри.

Пхенян




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив