Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2011 19:00 - ЮЖНА КОРЕЯ И САЩ ЗАПОЧНАХА МАЩАБНИ МАНЕВРИ НА СИЛИТЕ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1112 Коментари: 0 Гласове:
0



image Южна Корея и САЩ започнаха на 23 май поредните маневри на силите за противовъздушна отбрана под кодовото название „Max Thuder”. Те трябва „в различните моделирани бойни ситуации да укрепят възможностите на съюзниците за съвместна защита на Юга”, съобщи представител от щаба на южнокорейските ВВС.

В ученията, които се провеждат всяка година във въздушното пространство на РК на юго-запад от страната и които ще продължат до петък, са задействани около 60 бойни самолета и 300 летци. От южнокорейска страна в тях участват истребители Ф-15К, а САЩ включиха истребители Ф-16 и самолети АУАКС, представляващи авиационни комплекси за откриване и насочване.

„Целта на маневрите тази година е в повишаването на бойните умения на летците в реална обстановка на въздушния бой – съобщи представител от щаба на южнокорейските ВВС. – Сценарият на маневрите предвижда воденето на въздушни схватки с участието на четири и осем истребителя, както и действия за неутрализиране на системите на ПВО на противника в случай на започване на пълномащабна война”.

В настоящият момент са настанени 28,5 хиляди американски военослужещи на юг в Корейския полуостров.

ИТАР-ТАСС, СЕУЛ 23 май

Източник




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив