Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2011 18:12 - АХМАДИНЕЖАД ОБЯВИ, ЗА КАКВО Е УБИТ БЕН ЛАДЕН
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 880 Коментари: 0 Гласове:
3



image Президентът на Иран Махмуд Ахмадинежад заяви, че в момента на убийството на лидера на „Ал-Кайда” Усама бен Ладен се е намирал в американски плен. А операцията по неговото унищожаване е била проведена като част от пропагандната кампания на Барак Обама за да му осигури победа в следващите избори.

„САЩ убиха бен Ладен не поради борбата с тероризма, а в рамките на неговата предизборна кампания, за да спечели гласовете на хората на изборите”, – каза иранския лидер на срещата с участниците на международната конференция за борба с тероризма в Техеран. „Бившият президент на САЩ (Джордж Буш) нападна нашия регион, за да вдигне икономиката на страната си и да спечели гласове. Той уби милиони хора, и неговият приемник (Барак Обама) избра същата стратегия”, – цитира Press TV думите на Ахмадинежад.

Къде е бил задържан и в кой затвор е бил поставен бен Ладен от американците, президента на Иран не посочи.

Преди такива съмнения изрази министърът на разузнаването на Иран Гейдар Мослехи, казвайки, че спецчастите на САЩ са провели операция за унищожаването на Усама бен Ладен. Според думите му, иранските власти притежават документи, които доказват, че лидера на „Ал-Кайда” е починал от болест много преди проведената операция по неговото ликвидиране от САЩ.

Спектакълът на американците, по думите на Мослехи, е бил разигран във връзка с предстоящите избори и с цел да се прикрие лошото икономическо положение в Щатите.

17/05/2011г.

Източник




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Архив