Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 22:00 - ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА КОРЕЙСКАТА НАРОДНА АРМИЯ В ПХАНМУНДЖОМ
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1082 Коментари: 1 Гласове:
0



image
Независимо от мощните протести и осъждания от страна на международната и вътрешната общественост, американските империалисти и войнствените марионетни кръгове на Южна Корея, игнорирайки междукорейските договорености и Съглашението за примирие, все-пак започнаха да форсират съвместните си военни учения „Ки Резолв – Фоул Игл” против КНДР.

По подготвен преди оперативен план огромни контингенти агресивни войски на САЩ и марионетната армия на Южна Корея са приведени в състояние на пълна бойна готовност, срещу КНДР, към тях се присъедини оперативна морска групировка начело с атомен самолетоносач, предислоцирана в крайбрежната акватория на Южна Корея. В съответствие с методите на водене на агресивни войни, където главната ударна сила е авиацията, в това число стратегическата, се намира в състояние на очакване за бойни полети.

В следствие от авантюристичните и опасни военни действия на американските империалисти и марионетните военни кръгове на Южна Корея, стремежът на цялата корейска нация към разведряване на напрежението на Корейския полуостров и откриването на нова ера за самостоятелно присъединяване, мир и процъфтяване се натъкна на сериозни предизвикателства.

Днешната ситуация нагледно показва истинските планове на продажните южнокорейски управници, които преднамерено разрушиха постигнатите с труд предварителни преговори за подготовка на преговори на високо равнище между военните от Севера и Юга, призвани да разведрят военното напрежение на Корейския полуостров.

Във връзка със създалата се ситуация представителството на Корейската Народна Армия в Пханмунджом е упълномощено да заяви за следните принципни позиции на нашата армия и народа.

Първо, доколкото категорично бе обявено, че целта на съвместните военни учения „Ки Резолв – Фоул Игл” е „разрушаването” на обществената система в случай на някакви „извънредни обстоятелства”, нашата армия и народ ще преминат в генерално настъпление, за да се прекрати военната окупация на Южна Корея от американските империалисти и напълно да се свали антинародния режим на предателите.

Да се очаква от социалистическият строй по корейски образец, който нашия народ сам избра и построи със собствени сили, възникване на „извънредни обстоятелства” или „разрушаване” – е кучешката мечта на лудите, които чакат да се разруши небето.

А също това е смешната илюзия на невежите, които нищо не знаят за нашата армия и народ.

КНДР, която благодарение на единодушието и сплотеността стремително върви към изграждането на могъща, процъфтяваща държава, ще порази целия свят с големите си постижения и чудеса.

Предприемането на генерално настъпление от нашата армия и народа за пълно унищожение на тези, които се осмеляват да посегнат на нашият свещен социалистически строй е съвършено справедливо.

Второ, доколкото беше заявено, че една от целите на съвместните военни учения „Ки Резолв – Фоул Игл” е проверка на реалистичността на авантюристичния „план за локални войни”, нашата армия и народа ще отговорят със свещенна тотална война на всякаква безразсъдна провокация на агресорите.

„Планът за локални войни” служи като сценарий за конфронтация с КНДР, подготвен от американските империалисти и южнокорейската предателска клика под предлог за противостояние на някакви „провокации от различен тип”.

Така нареченият „план за локални войни” е продукт на коварната стратегия на САЩ, имаща за цел с помощта на непрекъснати военни провокации и натиск постепенно да отслаби и в края на краищата да унищожи нашата Република.

Ние притежаваме многомилионен народ и армия, монолитно сплотени около върховното ръководство на нашата революция, притежаваме непобедима пектусанска революционна армия, способна с висока бдителност да разгадае всякаква провокация и агресивно намерение на противника и с един удар да унищжи врага.

Ако агресорите ни принудят и наложат „локална война”, то целият свят ще стане свидетел на решителните ответни мерки на нашата армия и народа под формата на невиждана до сега тотална война.

Заедно с това, светът ще може да види безпощадните ответни действия на нашата армия и народа, чиято оригинална стратегия и тактика разбива на парчета всякакви конфронтационни домогвания на враговете, а Сеул ще бъде превърнат в море от огън.

Трето, доколко съвместните военни учения „Ки Резолв – Фоул Игл” преследват целта за унищожаване на ядреното и ракетно оръжие на КНДР, нашата армия и народа ще отговорят на ядрения шантаж на агресорите чрез нашите ядрени сдържащи сили, чрез ракетната заплаха от нашите ракетни удари.

Деиствителността показва, че именно американските империалисти и южнокорейските предатели, които под предлог за провеждане на съвместни военни учения като „Ки Резолв – Фоул Игл” настаняват в Южна Корея и прилежащите и райони различни средства за ядрен удар, като групировката бойни кораби с ядрено оръжие на борда и стратегическа авиация, са главни виновници, които по пътя на засилен ядрен шантаж в отношенията си с КНДР провалиха процеса на денуклеаризация на Корейския полуостров.

Освен това, действителността нагледно показва на целия свят лъжливостта на лозунга на днешната американска администрация за изграждането на свят без ядрено оръжие.

Както вече беше заявено на целият свят, нашата армия и народа ще отговорят на непрестанната ядрена заплаха от агресорите с мерки на по-нататъшно укрепване на нашите ядрени сдържащи сили, а на гнусните опити за унищожаване на нашия ракетен потенциал ще бъде отговорено със своеобразен ракетен удар.

На КНДР е скъп мирът. И разведряването на напрежението също е неизменен стремеж на КНДР.

Но, ако изведнъж американските империалисти и южнокорейската предателска клика със своите агресивни военни действия отхвърлят нашите призиви за запазване на мира и разведряване на напрежението, то нашата армия и народа ще отговорят със съответните решителни военни мерки.

27 февруари 2011 година.

http://archivek-p.org/ - блог http://blog.archivek-p.org




Тагове:   армия,   напрежение,   Корея,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Тези хаховци наистина си вярват
10.03.2011 22:22
Тези хаховци наистина си вярват
цитирай
Търсене

Архив