Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2011 20:50 - Неонацисти и неофашисти ще проведат за пореден път своя "Луков марш"
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове:
1



Уважаеми дамии господа, На 12 февруари в центъра на София националисти, неонацисти и неофашисти ще проведат за пореден път своя "Луков марш". Лозунгите, които те ще издигнат отново трябва да легитимират профашистката и пронацистката част от историята на България и да създадат фалшив ореол на героизъм над образа на фашисткия сатрап ген. Христо Луков. Неонацистките формации, организатори на този марш, от години тормозят психически и физически хора по расови и ксенофобски подбуди, чужденците, пребиваващи в България, както и българи, различни от тях по политически възгледи, действия и дори външен вид.
Броят на пострадалите от расистки мотивираното насилие в България не е и не може да бъде суха цифра. Жертвите на тези, които лицемерно ще шестват с факли в ръце на 12-ти февруари 2011 година (имитирайки хитлеристките паради), расте с всеки изминал ден. С ежегодния "Луков марш" неонацистите се опитват да подменят традиционните обществени ценности в страната. Те се възползват от антикомунистическите настроения и реваншизма, провеждани от управляващите среди на България; зад тяхната реторика се легитимират неонацистка идеология, символика и практика, извлечени както от нацистка Германия, така и от съвременни крайно-десни екстремистки формации и български фашистки организации.
Бездействието на българската държава и подкрепата на Софийска община, позволяваща организирането и провеждането на подобни шествия, е морално осъдимо, юридически подсъдно и противоречащо на българската конституция и международните антирасистки, антифашистки и антиксенофобски норми. Под заплаха днес живеят не само представителите на малцинствата - тормозът и произволът застрашават и всички нас и нашите деца, застрашават бъдещето на България и Европа.
Призоваваме гражданите и институциите да не се оставят да бъдат заблудени и да се противопоставят енергично на провеждането на "Луков марш". Столична община и съответните компетентни органи да вземат сериозно отношение и да не допуснат провеждането на шествия, организирани от неонацистки формации. Смятаме това наше заявление и като сезиращо прокуратурата за наличие на антиконституционно поведение от страна на български граждани и на българската администрация.
Нека кажем: Не на расисткото насилие! Не на ксенофобията! Не на неофашизма и неонацизма! Не на национализма и легитимирането на фашистките престъпници!
    Заявлението е инициатива на левите партии в България. В този вид БКП го редактира и утвърждава на 5 февруари 2011г в заседанието на ПБ.
http://archivek-p.org/





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив