Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 14:11 - СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ НА КНДР
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1029 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2011 21:55


Пред лицето на създадена та сериозна политическа обстановка на Корейския полуостров и в междукорейските отношения, Правителството, политическите партии и организациите наКНДР проведоха съвместно заседание и обсъдиха важните въпроси за преодоляването на днешната криза и за откриването на нова ера за мир и присъединяване.

Правителството, политическите партии и организации в КНДР, изхождайки от днешната обстановка и от чувството си на дълг, и отговорност пред епохата и нацията, отразявайки стрмежа на цялата нация за мир и обединение, основаващ се върху патриотичната решимост за разкриването на нова летопис за самостоятелно обединение, мир и процъфтяване, тържествено заявяват на политическите партии и организации от Южна Корея за следните важни предложения:

1. Ние учтиво предлагаме да бъде проведен широк диалог и косултации с политическите партии и организации от Южна Корея, включително и с южнокорейските власти.

С конфронтация в никакъв случай не могат да се решат междукорейските въпроси, този път може да доведе само до въоръжени стълкновения и война – такива са резултатите от последните 3 години.

Само диалогът и преговорите могат да послужат за изход от днешното тежко положение.

За нормализиране на междукорейските отношения, намиращи се в най-лошо състояние, ние желаем да проведем активен диалог и консултации с политическите партии и организации, включително с южнокорейските власти, независимо дали са правителствени или неправителствени, управляващи партии или опозиционни, прогресивни или консервативни.

Особено много настояваме за безуговорни и незабавни преговори между официалните власти, които имат реална власт и носят отговорност.

Между Севера и Юга има прецеденти на мъдро решаване на възникнали въпроси по пътя на диалога и преговорите, и вече съществуват забележителни принципи и декларации.

Ако Северът и Юга седнат на масата за преговори, то могат да се отстранят недоразуменията и недоверието, и откровено да се обсъдят пътищата за мир и процъфтяване.

2. Ние сме готови по всяко време и на всяко място да се срещнем с всеки, който желае да върви с нас, ръка за ръка, независимо от неговото минало.

Всеки член на корейската нация, живеещ на тази земя, не може да гледа без да си мръдне пръстите създадената сериозна обстановка, а ако пуснем ситуацията на самотек, няма да избегнем голямата катастрофа.

Ако на земята се разрази война, никой няма да оживее, независимо дали става въпрос за управляваща или консервативна партия.

Примирието, сътрудничеството, мирът и обединението са общонационално дело за благополучието на различните слоеве на Юга и субект на това дело е корейската нация и голямата изгода ще получи нашата нация.

Заявяваме, че изхождайки от позицията на националната консолидация сме готови да се срещнем с всеки, който е обезпокоен от моментната ситуация и съдбата на нацията, по всяко време и място, независимо от неговата принадлежност, политическа принадлежност, политически възглед, вероизповедание и минало.

3. Ние желаем да обсъдим и решим чрез диалог, и преговори всички въпроси, свързани с важните неща на нацията, в това число въпросите за намаляване на напрежението, укрепването на мира, примирието, сплотеността и сътрудничеството.

Днес много въпроси свързани със съдбата на нацията и нейните интереси, с общото развитие и процъфтяването, чакат решението си.

Северът и Юга са длъжни да застанат над своите партийни интереси, убеждения и сериозно да подходят към обсъждане на въпросите, вързани с важните дела на нацията, като положат усилия за максимално търсене на допирните точки.

4. На даденият етап с цел да се създаде атмосфера на подобряване на междукорейските отношения предлагаме да се прекратят клеветническите нападки един срещу друг и да не се извършват действия, които могат да раздразнят другата страна.

Клеветническите нападки и дразнещи действия могат да се превърнат като искра, която да навреди на междукорейските отношения и фитил, който може да запали военното стълкновение.

Северът и Юга още в Съвместната декларация от 4 юли 1972 година дадоха обещание да прекратят клеветническите нападки един срещу друг и да не извършват действия, които могат да подразнят другата страна.

Ние призоваваме да не се правят клеветнически нападки и дразнещи действия от този момент, които усилват недоразуменията и недоверието, конфронтацията и враждебността между Севера и Юга.

Нашата последователна позиция, насочена за подобряване на междукорейските отношения, за съдействие на примирието и сплотеността на нацията, за откриване на нова ера на мир и обединение на Корейския полуостров посредством диалога, си остава неизменна.

Ние изразяваме увереност, че в тази година, първата година на новото десетилетие на XXI век, непременно ще открием решаващата фаза на мира на Корейския полуостров и обединение на Родината.

Пхенян

http://bcparty.tk





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Много важно е обаче
17.02.2011 16:47
Северна Корея ли ще се присъедини към Южна, или обратно , защото от това зависи бъдещето на обединена Корея ? Ако стане обратното - жална им майка !
цитирай
Търсене

Архив