Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 21:56 - КОМЕНТАР НА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА МВНР НА КНДР
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1274 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2012 21:58


 

imageНа 22 май 2012 година представителят на МВнР на КНДР направи следния коментар, отговаряйки на въпрос на кореспондента на ЦТАК относно обвиненията по адрес на КНДР по време на срещата на 8-те.

 Ние решително осъждаме и категорично отхвърляме безпочвените обвинения по време на срещата в САЩ на осморката неотдавна, около космическия опит и самозащитния ни потенциал за ядрено сдържане.

В никакъв случай няма да допуснем опитите на Групата на осемте да подкопава суверенните права на КНДР, които се отрекоха от справедливостта и истината и покровителствуват враждебната политика на САЩ.

 Ние ще разрушим всякакви противодействия на враждебните сили и в съответствие с насъщните изисквания за строителството на икономическата държава, без да се оглеждаме  непрестанно ще се ползваме от правото си на самостоятелни космически изстрелвания.

 Самозащитните сили за ядрено възпиране ние овладяхме в отговор на враждебната политика на САЩ за силово задушаване на КНДР и докато действува тази политика, силите за ядрено възпиране ще нарастват без ни най-малко спиране.

 Пътят за мирно регулиране на ядрените проблеми на корейския полуостров по пътя на диалога и преговорите е все още открит, но за сега САЩ на практика не показват отказа си от враждебна политика, този път никога няма да прогресира.

 За да се осигури мир и стабилност на корейският полуостров, с цел да се съсредоточат всички ресурси за мирно развитие, преди няколко седмици информирахме американската страна, че ние, отчитайки също тяхната загриженост, засега се въздържаме от реални действия, независимо че не сме обвързани с корейско-американските договорености от 29 февруари.

Между другото, още от самото начало беше планувано мирното изстрелване на спътника за научни цели, за това такъв военен демарш, като ядрен опит, даже и не ни е минавал през ума.

 Независимо от това САЩ, които оглавиха незаконната кампания по отношение на нашата мирна космическа програма, сега насаждат конфронтация, декларирайки за някакви планове за „ядрени изпитания”. Както се казва, на крадецът шапката гори.

Ако САЩ, не забележи нашите миролюбиви усилия и в бъдеще продължи да се придържа към санкциите и натиска, то и ние ще бъдем принудени да предприемем ответни мерки за самоотбрана.

23 май 2012 година



Тагове:   КНДР,   коментар,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив