Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 21:26 - КАКВО ПРОЧЕТОХ В МЛАДЕЖКИТЕ САЙТОВЕ
Автор: archivekp Категория: Политика   
Прочетен: 1179 Коментари: 0 Гласове:
1



В малкото свободно време с което разполагам реших да видя какво вълнува младежите сега. Не бях сядал пред компютъра отдавна и за мен беше интересно да видя какви мисли занимават младитехора. Наред с традиционните интереси към мода,изкуство,култура,наука,спорт и други попаднах и на следното. Младеж на 28г. пише: ,,На 10 ноември 1989г. предателите на социализма,промъкнали се в редовете на БКП,извършиха контрареволюция за да възстановят омразния и престъпен капитализъм. А колко кръв беше пролята за неговото унищожение. Но те решиха да възкресят капитализма и да станат милионери. И набързо разрушиха построеното от две поколения българи. Продадоха и разрушиха икономиката на България. Създадоха огромна безработица ,престъпност и глад. Вдигнаха данъците и таксите до небето. Българският народ стигна скотско положение и да мисли дали утре ще има хляб,или дали утре ще бъде жив, дали неговата дъщеря няма да бъде изнасилена и отвлечена на запад с бездействието на полицията. Няма никаква сигурност за живота и имота на българина. Вилнеят банди по селата и грабят всичко, бият, изнасилват и убиват. Висшите държавни органи като правителство, парламент, съдебна система, полиция са напълно излишни щом не се грижат за народа и не го защитават. Мислят само как да го ограбят, а България е царство на беззаконие и безнаказаност. Какво повече трябва да се случи на народа,за да се събуди и бори, за да живее човешки през 21-и век?”

Младеж с икономическо образование пише: ,,Милиарди се ограбват годишно от българския народ и отиват в джобовете на частни бизнесмени-олигарси, или в партийните каси и управленския ,,елит”. Грабят дружествата за ток, парно, вода, грабят мобилните оператори, грабят ни от внос-износ на  лекарства, ,цигари,алкохол, петрол, храни и техника, разни концесионери, арендатори и паплач от всякакъв род. Но тези пари не влизат в джоба на държавата и българския народ. За него няма и един лев за повишение на пенсии и заплати. Какво, че народът намалява от болести, от ниска раждаемост, от недостиг на храна, животоспасяващи лекарства или бяга в чужбина. Управляващите ни дерат кожата чрез високи данъци и такси и умрелите,които няма да получат пенсия. България е царство на лъжи, грабежи, корупция и престъпност.”

А ето какво мисли 22 годишна девойка следваща журналистика: ,,Страхотна престъпност, грабежи, безработица, мизерия, отчаяние, кражби по села, градове и вили. Всички управляващи бездействат вече повече от двадесет години. Борят се за власт и управляват за да грабят, богатеят и живеят в царски разкош. Управляващите партии са фирми за грабежи. Бездействат и получават огромни заплати. Смазаният и глупав народ псува и гласува за старите грабители, или не гласува, но няма боен дух да се бори и да промени престъпната система. Медиите го заблуждават и не дават простор на честните хора, изтъкват за герои на новото време разни там силиконови кукли-чалгаджийки, футболни любовници, мутри, гейове и др., а ужасът и гибелта растат. Българите трябва да вземем пример от борещите се народи и ако се чувстваме наследници на Ботев и Левски трябва да го докажем.”

Впечатлява написаното от студент по история: ,,Всеки човек, в който има български дух и кръв е длъжен да се вдигне на борба за спасение на нашата родина, на българския народ. Не години, не месец, всеки ден и час е решаващ. Който човек от народа е ограбен, смазан, безработен, гладуващ, да се събуди, да си спомни за великите подвизи на дедите, за великите царе, да тръгне в защита на своя нормален човешки живот, на децата и внуците, на мизерстващите родители. Ако има съвест и чест е длъжен да застане на първа позиция. Гробът на България и на Българския народ е изкопан и всеки час и минута ни тикат в него с всички възможни средства. Да запалим в сърцата си огъня на презрение, омраза и гняв към всички предатели, майкопродавци, грабители, унищожители, слуги на чужди държави и на световния капитал. Вече няма къде да отстъпваме. Зад нас е майка България и животът ни. Имаме право да живеем човешки тук, в България и сега. Длъжни сме да тръгнем в контранастъпление! Незабавно! Държим изпит пред майка България, пред съвестта си, пред родители, деца и внуци. Да бъдем достойни, а не позор и проклятие!”

Студентка по психология пише: ,,На където и да погледнем-ужас. Безработица, престъпност, мизерия,разруха, отчаяние, примирение на робския дух, смърт. Смазани и със заровени в пясъка глави като щрауси не виждаме страшната гибел. И не искаме да видим и чуем. Апатия. Политиците вкарват в гроба родителите ни, нас, децата ни, внуците ни без капка жал, без морал, с жестоки мерки. Висим на бесилото и не мислим да отрежем въжето. Чакаме милост от главорези и палачи, от престъпници и убийци. Позорно и престъпно е управляващите да ни държат на колене. Позорно и престъпно е да стоим на колене вместо да се борим като великите ни деди-да си спомним възрожденците, Априлското въстание, опълченците на Шипка, антифашистите 1923г, хилядите борци дали своя живот и младост за деветосептемврийската победа.”

29 годишен работник от София зове за коренна промяна на съществуващия строй, разбира, че без да се отнеме от народните изедници, заграбеното от тях народно богатство, само със стачки и демонстрации нищо няма да се получи. Революция, национализация и след това нов Народен съд за всички тези, които ни доведоха до новата национална катастрофа, без разлика от тяхната партийна принадлежност, пол и възраст. ,,Със съдействието на робското търпение на всички нас, на българския народ злодеянията растат с дни и часове. Крайно време е да бъде проведен нов Народен съд за грабители, предатели, безродници и рушители на Българската държава, за да я има България, да го има българския народ. И то в кратък срок, преди да е станало късно.”

Загасих компютъра с радостни чувства, Милиардите, които излива буржоазията за развращаване на младежта, за унищожение на морала и нравствеността , за убийството на свободолюбивия български дух ще отидат напразно. Щом младите хора започват да мислят така, значи, че България ще я има и утре, ще има български народ и той отново ще извоюва своята социална и национална свобода.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив